top of page
  • Writer's pictureManuela Pendl

|IZZIV 30 dni brez sladkarij|- 8.dan



DANES je 8. DAN


Prvi teden tega prav posebnega Izziva je že za nami :-))) Juhuhu :-)))

Samo dva tedna še ... hi hi hi

In??? Kako ti gre??? Kako se počutiš?

Si kaj ponosen/ ponosna nase?

Ali je včeraj zvečer Četrti Smeško našel svoje mesto na Koledarčku Izziva???

DA? - BRAVO! Pohvalno! Samo tako naprej :-)))
NE?! - Poskusi danes! Saj ti bo uspelo!

Kjer je volja, je tudi pot!


Nekateri ste začeli z Izzivom, ker bojda niti en dan ne zdražite brez česa sladkega in ker se ne morete odpovedati čokoladi ... hmmm ... zanimivo, kaj vse se dogaja v naših glavah in v našem telesu. Na okus sladkega smo navajeni že, odkar nas je mama dojila... no, ali pa ste bili hranjeni z "nadomestnimi mlečnimi formulami" ... kakorkoli, možganom okus sladkega prikliče občutek ugodja, ki se mu ne želi odreči.

Sladkor sam pa v telesu dela še vse druge mogoče stvari. In ni zastonj imenovan "droga", sicer nina seznamu prepovedanih, kot so npr. kokain, heroin idr., a v telesu dela velikansko škodo.


Sicer pa ...

Res jih bom zelo vesela :-)))


Pred časom sem dobila dve zanimivi vprašanji, ki se nam vsem pogosto porajata ... zato spodaj delim odgovor ...

Ali so bio oz eko prehranski izdelki res boljša izbira?

Bio, eko ali organski izdelki so v zadnjem času zelo priljubljeni. Ali so boljši od navadnih pa je težko enoznačno odgovoriti. Medtem ko nekatere raziskave dokazujejo, da so bio izdelki bogatejši s hranili in koristnimi snovmi, druge raziskave ne dajejo takih rezultatov.

Zagotovo z bio izdelki zaužijemo manj umetnih snovi, hormonov in drugih nepotrebnih dodatkov, ni pa popopnoma jasno in potrjeno, ali imajo res znaten vpliv na naše zdravje.

POZOR! Oznaka bio, eko ali organsko ni sinonim za zdravo. Bio sladkor je denimo še vedno sladkor in kot tak v prekomernih količinah nezdrav.

S čim lahko na zdrav način potešimo željo po čokoladi in sladkarijah?

Čokolada niti ni tak problem, če se odločimo za tako s čim večjim deležem kakavovih delcev in brez dodanega sladkorja... celo koristna je. Težava so mlečne čokolade, ki vsebujejo več kot 50% sladkorja in le malo zdravih snovi, ki jih sicer najdemo v kakovostnih temnih čokoladah.

Sladkor smo včasih nadomeščali z umetnimi sladili, danes pa je na voljo kar nekaj kakovostnih naravnih nadomestkov... eritritol, ksilitol, stevia in drugi, o katerih sem ti že pisala nekaj dni nazaj :-)))

… in pred koncem, ker se tu in tam vseeno radi malo razvajamo, in da bi bila "želja po sladkarijah" čim manjša, ti tudi danes prilagam prav poseben slasten RECEPT za napitek iz čokolade in kokosa :-))) Njami ...

Brez skrbi ali slabe vesti si lahko privoščiš tale slasten in zdravo napitek :-)))

Na zdravje ali Dober tek :-)))

Vesela bom komentarja, kako ti je uspela :-))) Vesela bom, če boš z nami v

FB skupini Izziva delil/a fotko :)

Evola ... Toliko od mene za danes :-)))

Pred nami je Nov Dan in držim pesti za vse nas, da bo Smeško Danes Zvečer (spet) našel svoje mesto na Koledarčku Izziva :-))) Še dalje ti želim veliko uspehov pri izvajanju IZZIVA in preveri tudi JUTRIŠNJO OBJAVO, ko bom odgovorila na vprašanje KAJ JESTI, KO SMO NA POTI? ... :-)))


Vesela bom tvojih komentarjev v FB skupini Izziva ali na Instagramu :-)))

Na branje torej spet jutri ... do takrat pa ...

Naj ti bo vsak dan s sončkom obsijan in neskončno čudeži pretkan! Manuela Pendl, osebna trenerka in kreatorka programa Adijo, kile! mentorica za srečno, zdravo in aktivno življenje


Klikni TUKAJ ali pa me pokliči na tel. št. 070/ 730 166

31 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page